Maak jouw website succesvol

5 redenen waarom je video niet bekeken wordt

Je hebt een video bedacht, gemaakt en op het internet geplaatst. Toch word er niet meer dan 40 keer naar gekeken. Hoe kan dat? Waarom wordt je video niet bekeken? In deze blog laten wij je weten wat je er aan kunt doen.

1. Je video is te lang
Videos worden graag bekeken maar ze moeten niet al te lang zijn. Veel mensen kijken eerst hoe lang de video duurt voordat ze de video gaan bekijken. Op Facebook bijvoorbeeld, kijken mensen erg kort naar een video. Ze klikken het weg als het niet boeiend genoeg is. Zorg ervoor dat je video kort maar krachtig is,

2. Je video is onpersoonlijk
Op het internet word een video anders gemaakt dan wat op tv komt, je hoeft geen perfecte presentator te zijn. Mensen willen mensen zien, zij willen zien wie en hoe jij bent. Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Mensen kijken daar met meer plezier naar. Vertel over jouw persoonlijke ervaringen en meningen.

3. Je video wordt niet gevonden
Een van de grootste redenen waarom je video niet bekeken word is omdat hij niet word gevonden. Kunnen mensen je video vinden als ze erop zoeken? Op Youtube moet je je video goed optimaliseren met de juiste trefwoorden, in je titel en beschrijving. En staat je video in een afspeellijst? Maar vooral: is je video interesant?

De beste manier om een video te optimaliseren voor YouTube, is te zorgen voor een hogere kijktijd. Een video die 80% word uitgekeken zal YouTube waarschijnlijk hoger zetten dan een video die voor 60% word uitgekeken. Daardoor moet je de video niet te lang maken en er voor zorgen dat het wel boeiend is en blijft.

Op Facebook is het een andere verhaal, daar gaat alles om likes, reacties en shares. Hoe meer likes, reacties en shares, des te verder hij rond gaat over Facebook. Zorg er voor dat mensen op je video gaan reageren door een vraag te stellen.

4. Je video is niet begrijpelijk zonder audio
Meer dan 85% van de kijkers heeft hun audio uitstaan op Facebook, LinkedIn, Instagram etc. Daardoor worden de videos vaak bekeken zonder audio. Het is dus erg belangrijk om je videos begrijpelijk te maken, ook als de audio uit staat. Gebruik hierbij ondertitels of breng de tekst op een andere manier in beeld.

5. Je hebt geen pakkende thumbnail.
Een van de grote redenen om op de video te klikken? Je thumbnail, of miniatuurafbeelding. Pas die aan op YouTube, Facebook en Instagram. Kies een leuke of interessante afbeelding en zet er teksten bij.

Referenties:

 
 

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie