Maak jouw website succesvol

Conversie doelen voor online video

Bedrijven zetten online video steeds breder in. Waar een jaar geleden het vergroten van de naamsbekendheid nog het voornaamste doel was, wordt nu steeds vaker video ingezet voor het verbeteren van de klantenservice en het verhogen van de conversie. Ook verwachten marketeers in de toekomst een grotere rol voor gepersonaliseerde en interactieve video. Dit blijkt uit de Online Video Monitor die uitgevoerd is door Quadia.

De doelstellingen

Van alle marketeers die de inzet van online video gebruiken stelt minder dan de helft hier concrete doelen voor op.  De marketeers die wel concrete doelen opstellen hebben vaak al meer ervaring met het inzetten van online video’s en stellen daardoor ook andere doelen. Marketeers met meer ervaring vinden het aantal views en unieke kijkers belangrijk maar ook vinden zij de conversieratio en startratio vaak belangrijk. De marketeers die niks tot weinig van online video afweten vinden meestal in tegenstelling tot de meer ervaren marketeers de likes, het aantal volgers en de shareability belangrijker. Echter, is er ook een doel die alle marketeers belangrijk vinden. Dat doel is het informeren van de doelgroep. Maar niet alleen het informeren vinden ze erg belangrijk. Ook het verhogen van de naamsbekendheid en merkbekendheid staat hoog op het doelen lijstje. Van al de marketeers die doelen stellen heeft ongeveer één op de drie organisaties geen idee of het doel behaald word. Dit komt doordat ze de resultaten niet meten.

Soorten video

Er zijn drie soorten video’s die veel gebruikt worden. Dat zijn de normale video zoals we die gewend zijn. Maar ook de 360° video en de interactieve video worden steeds populairder. Maar wat houden deze twee nieuwere soorten video nou precies in?

360° video’s

De 360° video’s kom je steeds vaker tegen op platformen zoal YouTube. Met deze soort video kan je in de hele ruimte meekijken met wat er gebeurt. Door met je smartphone rond te draaien zie je steeds een ander perspectief. Voor de optimale beleving van de 360° video moet je je smartphone in een Virtual Reality (VR) bril doen. Door zo’n VR bril zie je niet wat er echt om je heen gebeurt en lijkt het alsof je er echt bij bent. Een 360° video kan gemaakt worden met een speciale 360° camera.

Interactieve video’s

Interactieve video’s bestaan al iets langer dan de 360° video’s. Interactieve video is een nieuwere manier om kijkers geboeid te houden. Met dit soort video’s kan je de kijker laten beslissen wat er gaat gebeuren. Dit doe je door bijvoorbeeld een vraag te stellen of ze een keuze te geven. Op deze manier houd je de kijker langer geboeid en kunnen ze ook nog iets van leren.

Aanzetten tot actie

Op internet kan je mensen op een aantal manieren aanzetten tot actie. Vaak word er gebruik gemaakt van een call to action knop. Op zo’n knop staat bijvoorbeeld ‘neem contact met ons op’, ‘maak een afspraak’ of ‘koop nu dit product’. Ook in video’s word er vaak een call to action gebruikt. Met een video kan je namelijk makkelijker iemand overtuigen. Dit komt omdat beeld en geluid elkaar versterken en daardoor een overtuigende boodschap nog sterker over kan brengen. Met interactieve video’s worden deze kwaliteiten samen gevoegd, je overtuigd de kijkers met een video om vervolgens de kijker actie te laten ondernemen. Dit kan je doen door de kijker zelf in de video te laten klikken en de link naar bijvoorbeeld de aankooppagina te sturen. Ook kun je video’s maken waar de kijker zelf het vervolg kan bepalen. Hierdoor zijn de clicks en kijktijd goed meetbaar en kom je makkelijker te weten waar je doelgroep behoefte aan heeft.

Het doel van video’s

De bovengenoemde soorten video zijn allemaal verschillend, maar toch hebben ze een aantal dingen met elkaar gemeen. Het zijn namelijk allemaal video’s die jouw meestal willen overhalen, informeren of amuseren. Als overhalen het voornaamste doel is dan wil het bedrijf of de persoon dat jij een product of dienst bij hun afneemt. Ook willen ze dat je hun naam onthoud zodat je een eventuele volgende keer weer een product of dienst van ze afneemt en niet naar de concurrent gaat. Voor bedrijven is het vaker het geval dat ze een klant of doelgroep willen informeren. Met het informeren is vaak het doel om de mensen te laten zien wat ze als bedrijf doen en waar ze als bedrijf voor staan. Dit doen ze meestal om de naamsbekendheid te vergroten.

Conclusie

Als je (als bedrijf) gezien en belangrijker nog onthouden wilt worden door je klanten is het slim om gebruikt (te gaan) maken van videocontent. Gemiddeld kijken mensen namelijk 10 uur per dag naar verschillende beeldschermen. Voor het massale gebruik van de smartphone was dit ongeveer 6 uur. Dat we zoveel naar een beeldscherm kijken komt vooral door de video’s. Het interessante aan video’s is dat er verschillende soorten zijn. Je hebt namelijk de ‘’normale’’ video die we allemaal gewend zijn, de 360° video hiermee kan je meekijken in de hele ruimte door de telefoon te bewegen en we hebben de interactieve video, deze zorgt dat de mensen betrokken blijven door klikbare buttons in de video te geven. Voor een bedrijf word video veel ingezet voor het informeren van de (potentiële) klant door te laten zien wat voor een bedrijf het is. Hierdoor wordt de naamsbekendheid hoger en nemen potentiële klanten sneller een dienst van je af.

Referenties:

 
 

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie