Maak jouw website succesvol

Wat moet er in een promotionele bedrijfsvideo?

Je wilt beter op de markt terecht komen, en dus heb je besloten om een video te maken over je bedrijf om je zo beter te presenteren voor potentiële klanten. Maar wat moet er nou allemaal in zo’n video? En waar moet je op letten? Het is belangrijk om over zulke dingen na te denken voordat je denkt over wat voor een overhemd je aantrekt voor op de video.

Wat wil je precies in je video?

Ten eerste moet je vast stellen wat je precies wilt, een veelvoorkomende gedachtegang is ‘’Als ik dan toch een video maak over mijn bedrijf, dan kan ik net zo goed alles over mijn bedrijf laten zien’’.
Helaas werkt het in de realiteit niet zo goed, want als iemand naar jouw website of social media kanaal komt met geen enkele kennis van jouw bedrijf, dan heeft die persoon geen zin om naar een video van 8 minuten te kijken, ze hebben misschien nog andere bedrijven op het oog en willen gewoon snel en duidelijk weten wat de aanpak en de diensten van jouw bedrijf zijn.
Ga dus niet tot in de details uitleggen wat de werkwijze van jouw bedrijf is en wie er allemaal werkt.

Wat is belangrijk voor een succesvolle bedrijfsvideo?

Als je een promotionele bedrijfsvideo tot een succes wilt maken zijn er 3 belangrijke woorden waar je aan moet denken. Kort en krachtig. Je video moet simpel zijn, maar wel de aandacht van de kijker vasthouden, hou het dus interessant, een bedrijfsvideo is geen video van iemand die voor de camera zit en 3 minuten vertelt over het bedrijf. Het is belangrijk dat, mocht je er voor kiezen om een persoon in de video te zetten, dat die een interessant en boeiend verhaal vertelt dat sterk ondersteund wordt met boeiende beelden. Dit hoeft niet perse door de leidinggevende van het bedrijf te zijn, misschien heb je wel een stagiair die heel goed kan vertellen, hou alle opties open.

Het eerste waar je over moet nadenken is de boodschap. Wat wil je nou echt overbrengen aan de klant over jouw bedrijf. Je boodschap is de kern van je video. Dit vertelt wat jij als bedrijf voor de klant kan betekenen en waar je voor staat. Denk hier dan ook goed over na, maar probeer te vermijden om dingen te zeggen zoals ‘’ door ons jonge frisse team’’ of ‘’met onze ervaring’’. Dat boeit de kijker vrij weinig, de kijker wilt weten wat je voor hen kan doen, en niet hoe jouw bedrijf in elkaar zit of hoe lekker jullie koffie en thee is.

Kort samen gevat, zorg er dus voor dat je boodschap kort en krachtig is, en dat de video ook interessante beelden heeft en een enthousiaste spreker die weet waar hij of zei het over heeft.

Referenties:

 
 

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie