Maak jouw website succesvol

Waarom met video beginnen?

Waarom zou je moeten beginnen met video? De laatste tijd kijken meer mensen naar video’s dan dat ze teksten lezen. Een video is altijd geschikt, er is geen product, merk of bedrijf dat niet geschikt is.

Wat kan een video voor jou betekenen?

Producten kun je laten zien, diensten kun je demonstreren en niet zichtbaren concepten kun je toch visualiseren door middel van interviews en animaties. Wij mensen bekijken graag video’s, daardoor is een video een uitstekend middel om jezelf of je bedrijf te promoten.

De komende jaren investeerden 72% van de marketeers vooral in video. Eerder werd het internet vooral voor tekst gebruikt. Tegenwoordig is dat wel anders, je kijkt liever naar een video dan dat je een stuk test moet lezen met een paar plaatjes.

Er is de afgelopen jaren ontzettend veel veranderd op het gebied van video-technologie, productie en marketing. Productiemateriaal is een stuk goedkoper geworden. Een reguliere korte video hoeft tegenwoordig niet meer zo duur te zijn. Combineer een goede productie met de juiste marketingskennis en je bent al een heel eind op weg om de juiste mensen jouw video te laten zien. Bovendien kun je met video precies zien hoeveel mensen je video hebben bekeken. Ook kun je meer dingen meten zoals, hoe lang hebben ze gekeken, wanneer hebben ze gekeken, hoe zijn ze op je video gekomen, etc.

Hoeveel kost het maken van een video?

Maar wat kan een video nou kosten? Dat ligt er aan wat voor video je graag laat maken. Wil je een simpel interview? Dan zijn de kosten niet zo erg hoog en kun je er met dezelfde prijs een luxe stadsfiets kopen. Wil je een boodschap overbrengen en je doelgroep overtuigen? Dan is er een grote kans dat er veel meer gebeurd dan alleen een video maken en bewerken. Hierbij moeten we denken aan een productie met een script, een camera team en een uitgebreide videobewerking met vormgeving/ animatie. Hiervoor zullen de kosten wel iets meer zien, dit kun je vergelijken met de prijs van een moderne scooter.

Referenties:

 
 

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie