Maak jouw website succesvol

Animatiefilm

Iets goed uitleggen is best lastig. Hoe leg je jouw boodschap uit op een manier die iedereen begrijpt? Een goede animatievideo legt jouw boodschap uit met leuke animaties en maakt jouw doelgroep enthousiast. Of je nu een nieuw product hebt, een lastig proces wilt uitleggen of een beleidsplan wilt toelichten.

Waarom een animatie laten maken?

Animaties zijn hip. De mogelijkheden zijn eindeloos en er zijn vele situaties te verzinnen om ze te kunnen inzetten. Waarom zou jij een animatie moeten laten maken? Animaties passen bij de tijd waarin wij nu leven en onze drang om snel informatie tot ons te nemen. Mensen onthouden zo’n video beter dan een grote lap tekst.

Animatie is geschikt voor instructiefilms, productfilms en bedrijfsfilms. Naast geanimeerde teksten en beweging van een logo kunt u ook denken aan een virtuele omgeving. Uiteraard kan animatie ook bestaande videobeelden aankleden.

Voordeel van animatie
Een voordeel van animatie kan zijn dat er geen cameraploeg hoeft te komen, met animatie kan vrijwel alles worden uitgebeeld en nagemaakt. Mensen onthouden meer van een animatie/ video dan een stuk tekst.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst beginnen we met het maken van een concept, een animatie kun je niet zo maar maken. Hier moet goed over nagedacht worden, hoe wil je het gaan vertellen? Voordat we ook maar ergens aan beginnen maken bij graag een afspraak. Tijdens de afspraak vragen wij al jouw wensen. We gaan op zoek naar het doel van de animatie en welke doelgroep jij wilt bereiken. Zo vormen we samen de basis van een goede animatie.

Na de afspraak gaan we door met het maken van een script. Zodat er een logisch en een lopend verhaal word gemaakt. Daarna denken we na over de vorm van de animatie, en starten we met het ontwerpen van een storyboard.

Als alle pre productie is gedaan beginnen we met het maken van de animatie, Naast het maken van de beeld komen er ook nog andere zaken bij kijken. Zo gaan wij ook op zoek naar een passende muziek en sound effects. Daarbij houden we je natuurlijk ook op de hoogte, zodat de animatie helemaal aansluit bij je wensen. Pas als jij tevreden bent, dan is de animatie klaar.

Geplaatst in Commercial

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie