Maak jouw website succesvol

Video SEO

Is je bedrijf actief bezig om de website hoger in Google te laten scoren? Video is één van de krachtigste manieren om dit te doen. Optimalisatie van je video is hierbij natuurlijk heel belangrijk, want dat is waar Google de meeste informatie vandaan haalt.

Wat is video SEO?

Laten we beginnen bij het begin. SEO is de afkorting van de Engelse term Search Engine Optimisation. In normaal Nederlands is dat: zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is om hoger te scoren in Google. Video’s scoren goed bij Google en voor een goede vindbaarheid kan het gebruiken van een video dan ook wonderen doen. Hierbij is het wel noodzakelijk om de video’s te optimaliseren. Dit werkt als volgt:

Je zou kunnen zeggen dat Google – ondanks dat de zoekmachine knap in elkaar zit – eigenlijk maar een ‘dom ding’ is op het gebied van video. Google kan (nog) geen video’s lezen. Aan ons dus om te vertellen aan Google waar de video over gaat.

Om Google, zoals bij een webpagina, in staat te stellen de inhoud van een video te analyseren en de inhoud te laten beoordelen, is het toevoegen van extra informatie noodzakelijk. Met die informatie kan Google de relevantie en kwaliteit van de content bepalen, toegespitst op zoekopdrachten van gebruikers.

Geplaatst in Video marketing

Benieuwd wat video kan betekenen voor jouw bedrijf? Maak nu een afspraak.

Meer informatie